top of page

Het doel van Beers&Regions is om regionale biermerken te promoten en hiermee de diversiteit te ondersteunen tegenover de uniformiteit van internationale spelers.

Het begin

Het begon allemaal met de ontmoeting tussen een bierliefhebber en een traditionele brouwer. Louis en Joeri werken sinds 2019 samen om lokale bieren te ondersteunen omdat ze geloven in diversiteit in het licht van de groeiende uniformiteit van onze wereldeconomie.

De uitdaging

Enerzijds wist Joeri, de brouwer, niet meer hoe hij zijn bier en zijn geschiedenis naar de eindconsument kon brengen, zonder constant geconfronteerd te worden met concurrentie van de grootste spelers in ons land. Aan de andere kant wist de bierliefhebber, Louis, amper welke bieren uit zijn eigen regio kwamen en nog minder bij welke verkooppunten ze beschikbaar waren.

Onze ambitie

Onze ambitie is dan ook om lokale Belgische brouwers en hun lokale ambachtelijke bieren te promoten, zowel lokaal als nationaal.

Maar hoe dan?

Zes regionale en smakelijke bieren worden geselecteerd en gepresenteerd in kwaliteitsverpakkingen; een echte ontdekking van verschillende smaken. Van de meest traditionele bieren tot eigentijdse bieren, elk met hun eigen verhaal. Aan de achterkant van de doos bevindt zich ook een kaart met de bierbezienswaardigheden van de regio. Dankzij de tips van een gids ontdek je de ongewone plekken van Brussel - gelinkt aan bier. Uiteraard met proeverijen als hoogtepunt!

 

Onze missie

Met dit gezamenlijke project proberen we elkaar te versterken en te ondersteunen. Dankzij deze samenwerking kunnen we de bewustwording over de cultuur en expertise van Belgisch bier in verschillende regio's vergroten. Wij geloven in het ondersteunen van lokale bieren en dus in de diversiteit van ons Belgisch erfgoed.

Wilt u ook meer weten over de streekbieren in uw regio ?

Ontdek het zelf en bestel nu een RegioBierbox !

bottom of page